Carlo ter Ellen DTCT
Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

Priknijd? Kom op zeg, we zijn allemaal een keer aan de beurt!

ColumnIneens was daar het verlossende bericht. Mijn man zat in een videovergadering met collega’s en zette gauw de camera uit, want niet iedereen hoefde zijn tranen te zien. Ook ik schoot vol toen ik het hoorde, en voelde letterlijk hoe een last van mijn schouders viel. Onze zoon sprong een gat in de lucht, onze dochter gaf me een stevige knuffel.

 1. Eerst heet, dan nat: na hittegolf valt in één nacht in Achterhoek evenveel regen als normaal in één maand

  Eerst heet, dan nat: na hittegolf valt in één nacht in Achterhoek evenveel regen als normaal in één maand

  WINTERSWIJK - In de Achterhoek is in één nacht tijd (van zondag op maandag) bijna evenveel regen gevallen als normaal in de hele maand juni. Lokaal viel 50 millimeter regen tijdens de lange plensbuien. Ook in de rest van Oost-Nederland was het een natte boel. Meddo (Winterswijk) spande de kroon met een score van 51,6 millimeter regen. De zware regenval sluit naadloos aan op de hittegolf
 2. 

Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijfbekers en broodtrommeltjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’
  PREMIUM

  Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijf­be­kers en broodtrom­mel­tjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’

  LOCHEM/DIEPENHEIM - Dat de zojuist gepensioneerde Johan Weernink, hoofdontwerper van het Lochemse Mepal en bedenker van de iconische overblijfbeker, geliefd is onder zijn collega’s werd vandaag weer eens duidelijk. Tientallen van hen accepteerden het irritante snelteststokje in hun neus om zijn afscheidsfeestje bij te wonen. Waar hij werd verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.