Volledig scherm
PREMIUM
Martin Ruesink . © Frans Nikkels

Reanimeer, nu!

Ik kan me er nu al op verheugen: nog een paar maanden slapen en ik mag weer eens ons fraaie stadhuis aan het Burgemeester Jansenplein binnenstappen. Heel benieuwd of de grandeur van weleer herleeft na de forse renovatie. Mooi dat niet alleen het gebouw, maar zelfs het door architect Berghoef ontworpen meubilair in oude luister is hersteld.

Eén ding staat nu al vast: ik ga me straks vooral heel veilig voelen in het stadhuis. En dan heb ik het niet alleen over de terugkeer van de vertrouwde bodes. Ik zag deze week op Instagram een geruststellend bericht van burgemeester Sander Schelberg.

  1. Grenspost
    PREMIUM
    COLUMN

    Grenspost

    Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.