Volledig scherm
PREMIUM
Anne Loohuis. © Lars Smook

Spoedpost

Eén keer heb ik zelf een bezoek moeten brengen aan de huisartsenspoedpost. Toen ik probeerde met een mes dat irritante rode plakbandje van de broodzak te doorboren. Dat haastige spoed zelden goed is, daar werd ik mij pijnlijk van bewust toen mijn vinger het moesten ontgelden. De details zal ik u besparen, maar ik kon het niet afdoen met een pleister. 

Een vriendin was zo lief mij binnen vijf minuten naar de spoedpost te rijden. Hechtingen er in, verband erom en weer terug naar huis. Als de spoedpost in Oldenzaal er straks niet meer is, moeten inwoners van Noordoost-Twente voor dit soort ingrepen naar Hengelo of Enschede. Voor de meeste mensen niet een heel groot probleem, maar ideaal is anders. Voor (niet-spoedeisende) zorg moet je dan verder rijden en dat zijn we niet gewend. Lastig uit te leggen aan de inwoners, zeker met het oog op de ingrijpende miljoenverbouwing van de Oldenzaalse locatie van het MST waarin de spoedpost is gevestigd.

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.