Peter Zandee
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Zandee © Frans Nikkels

Van hier tot Tokio: wereldreis als topsport

ZIJDELINGSReizen in coronatijd is minder vanzelfsprekend en bestemmingen waar je veilig naartoe kunt of überhaupt welkom bent vanuit Nederland als ‘roodkleurend’ land, zijn dungezaaid. Afgelopen week stonden we met onze Japanse uitwisselingsscholier Madoka op Schiphol in de rij voor haar vlucht terug naar Tokio.

 1. Vader Arjen uit Ruurlo vangt bot bij minister, dure rekenmachines op school blijven: ‘Onbevredigend’
  PREMIUM

  Vader Arjen uit Ruurlo vangt bot bij minister, dure rekenmachi­nes op school blijven: ‘Onbevredi­gend’

  RUURLO - De verplichte aanschaf van dure grafische rekenmachines verdwijnt voorlopig niet op het middelbaar onderwijs. Voor veel ouders is het een kostenpost die behoorlijk uit de klauwen kan lopen. Omdat de apparaten veelvuldig worden vernieuwd, is bij een volgend kind namelijk al snel een nieuwe rekenmachine nodig. Arjen van Gijssel kwam vanuit Ruurlo in actie. Tevergeefs: onderwijsminister Arie Slob houdt het voorlopig bij het oude. Van Gijssel: ,,Hier ga ik het niet bij laten.’’
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.