Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Neuderman

Verwarde mannen

COLUMNEr is wat eigenaardigs aan de hand met de zogenaamde verwarde man. Zo zijn er nooit eens verwarde mannen die gratis ijsjes uitdelen aan alle kinderen in het dorp. 

Ook lees je nooit eens over een verwarde man die de hele dag door tussen Zutphen en Goor achter een trein springt. Altijd is de verwarde man in de weer met een mes of een bijl, terwijl hij onschuldige voorbijgangers belaagt.

 1. De kruistocht van D66 tegen religie
  PREMIUM
  COLUMN

  De kruistocht van D66 tegen religie

  Welke koers gaat D66 onder leiding van de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamerfractie varen? Wat wordt het nieuwe profiel van deze liberale partij? Dat is de vraag die menigeen zich stelt nu Rob Jetten is gekozen als opvolger van Alexander Pechtold, die erin geslaagd is de partij naar het centrum van de macht te brengen. Schuiven de liberale democraten op naar links, richting GroenLinks van Jesse Klaver? Of blijft D66 zich liever op de rechterflank ophouden naast de VVD van Mark Rutte?
 2. Een bevlogen idealist is een mietje
  PREMIUM
  COLUMN

  Een bevlogen idealist is een mietje

  Ik volg al een tijdje de journalist Daniel Dale van de Toronto Star op Twitter. Deze Dale heeft er bijkans zijn levenswerk van gemaakt om tijdens iedere openbare bijeenkomst van Donald Trump de waarheid van de leugen te scheiden. Het resultaat is ontluisterend. Wat als enige waarheid ongeveer overeind blijft is dat het inderdaad Donald Trump is die iedere keer opnieuw de hele boel bij elkaar liegt. Ik weet het. Een politicus die de waarheid vertelt, is er eentje zonder macht. En een bevlogen idealist is een mietje.
 3. ‘Was sas as dös was kaans’. Heerlijk!
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Was sas as dös was kaans’. Heerlijk!

  Sinds woensdag is Twents een officiële taal. Als je dus zegt ‘ik bin sloerig in de rakkert’, is dat niet slechts plat maar heel Nedersaksisch. En dat klinkt best sjiek. De feestelijke ondertekening van dit Nedersaksische convenant vond plaats in het provinciehuis Zwolle. Bij aankomst van deze gelegenheid liepen de genodigden niet over een rode loper, maar moesten ze een weg zien te vinden langs losse tegels, ’n bult zand en een stratenmaker. Ook dit vond ik heel Nedersaksisch.

Opinie