Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Neuderman

Verwarde mannen

COLUMNEr is wat eigenaardigs aan de hand met de zogenaamde verwarde man. Zo zijn er nooit eens verwarde mannen die gratis ijsjes uitdelen aan alle kinderen in het dorp. 

 1. Krabbe: Vasten is teken van godsvrucht
  PREMIUM
  COLUMN

  Krabbe: Vasten is teken van godsvrucht

  Deze week is op dinsdagavond de ramadan begonnen. De ramadan, de negende maand in de islamitische kalender, is een periode waarin tussen de dageraad ruim voor zonsopkomst en de zonsondergang door veel moslims gevast wordt. De islamitische vastenmaand eindigt dit jaar op donderdag 14 juni. Ter afsluiting vieren moslims op die dag een speciaal feest, ied-al-fitr, dat in het Arabisch letterlijk ‘het feest van de verbreking van de vasten’ betekent. In de volksmond wordt dat feest ook wel aangeduid als het Suikerfeest, als er traditioneel gesuikerde koekjes en taartjes gegeten worden.
 2. Manuel: Religie moet een hele dure hobby worden
  PREMIUM
  COLUMN

  Manuel: Religie moet een hele dure hobby worden

  Het is weer ramadan. Hoe ik dat weet? Overal in ons land buitelen politici, gezagsdragers en ongekozen burgemeesters over elkaar heen om zich bij dit gezegende feest aan te sluiten. Wat wel een beetje eigenaardig is; we hebben hier volgens mij een scheiding tussen kerk en staat, dus zou een klein beetje afstand op zijn plaats zijn. Of het zou in de wet moeten worden opgenomen. Hoeven we alleen DENK nog maar aan de macht te helpen.

Opinie