Volledig scherm
PREMIUM
Partijleider Thierry Baudet (links) en Theo Hiddema vertegenwoordigen FvD in de Tweede Kamer. © Reinier van Willigen

FvD zwijgt in de provincie: 'Schoffering van verkiezingen'

Lijsttrekkers reageren niet op vragen. Partijprogramma's? Niet te vinden. Openingsdebat in Overijssel? Afgezegd. Promotiefilmpje in Flevoland? Nee, bedankt. Forum voor Democratie doet wel mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten, maar houdt zich oorverdovend stil.

Voor de meeste provinciale partijen is de campagne al lang begonnen, maar niet voor Forum voor Democratie (FvD). Het is onduidelijk wat de partij precies wil bereiken in Overijssel, Gelderland en Flevoland. De afdelingen van FvD hebben zes weken voor de verkiezingen nog geen partijprogramma's gepubliceerd. De kieslijsten staan inmiddels online op de eigen website, maar deze zijn alleen toegankelijk via een omweg.

  1. Sekandar hoopt voorleestitel in Zwolle te houden, regerend kampioen Sarah heeft nog wel een paar tips
    PREMIUM
    Video

    Sekandar hoopt voorleesti­tel in Zwolle te houden, regerend kampioen Sarah heeft nog wel een paar tips

    Twee jaar op rij een Nationaal Voorleeskampioen uit Zwolle? Als het aan de 12-jarige Sekandar Masoud ligt wel. Hij komt woensdag namens Overijssel in actie op het nationale kampioenschap, dat vorig jaar nog werd gewonnen door stadsgenoot Sarah van Pruissen. ,,Het zou super grappig zijn als ik ook win’’, zegt Sekandar, die eigenlijk 'per ongeluk’ meedeed aan het voorleeskampioenschap op school.