Volledig scherm
Vreugde bij GroenLinks tijdens de uitslagenavond in het provinciehuis in Zwolle. Met in het midden in het rood een uitzinnige Manouska Molema. © Frans Paalman

GroenLinks wil na ruime winst meeregeren in Overijssel

ENSCHEDE - GroenLinks heeft woensdag een grote overwinning geboekt bij de verkiezingen. De partij groeit in Overijssel van 2 naar 5 zetels. „Een fantastische uitslag”, zegt lijsttrekker Manouska Molema uit Oldenzaal.

En de uitslag is wat haar betreft reden voor haar partij om deel te nemen aan de nieuwe coalitie. „Met deze uitslag is dat een logische stap”, vindt Molema. „We hopen op een mooi inhoudelijke programma voor Overijssel.”

Samen met FvD?

De andere winnaar, Forum voor Democratie, wil ook meeregeren. Molema sluit samenwerking niet uit, ook al liggen de standpunten van beide partijen vooral op vlak van klimaat mijlenver uit elkaar. „Wij staan open voor een gesprek.”

GroenLinks werd de grootste partij in Zwolle en Deventer en ook in de andere gemeenten groeit de partij fors. „Dat is mooi om te zien. Het toont aan dat onze standpunten mensen aanspreken.”