Volledig scherm
PREMIUM
Kandidaten Ellen Pot en Bernard Rouffaer voor de waterschapsverkiezing vinden elkaar in hun hart voor de natuur, al liggen hun politieke voorkeuren, respectievelijk PvdA en VVD, behoorlijk ver uit elkaar. © Reinier van Willigen

Haaksbergse kandidaten voor waterschap: ‘We moeten anders omgaan met water’

HAAKSBERGEN - De Groene Waaier houdt komende dinsdag een Watercafé in De Kappen. De Buurserbeek, als een door landbouwgebieden omzoomde rivier die natuurgebieden verbindt, staat centraal. „Het is de levensader van Haaksbergen”, zegt Wim Oltwater van De Groene Waaier. 

Het is geen toeval dat dit Watercafé is gepland vlak voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart. „Water is te belangrijk voor het dorp om je stem verloren te laten gaan”, zegt Wim Oltwater. In natuurcollectief De Groene Waaier werken Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Lankheet samen. „Vanuit de natuur beschouwd, is water een belangrijk element. Daarom hebben we Water Natuurlijk uitgenodigd. Een apolitieke partij die meedoet aan de waterschapsverkiezingen. De waarde van water is zo groot dat ze buiten het politieke gekrakeel moet blijven”, legt Oltwater uit.

Enschede e.o.