Volledig scherm
PREMIUM
Batterijen van Super-B in Hengelo, dat na een conflict tussen eigenaar Kees Koolen en aandeelhouders van Lithium Werks uit de batterijenfabrikant werd gelicht. © Annina Romita

Lessen van Lithium Werks: niemand schuldig, maar het moet anders

ZWOLLE/HENGELO - Provinciale Staten en de ontwikkelingsmaatschappij Oost NL weken amper af van de procedure in de besluitvorming rond de lening van 7,5 miljoen voor Lithium Werks, maar die procedure moet wel aangescherpt. 

Dat constateert bureau Ecorys in het rapport ‘De lessen van Lithium Werks’. Ecorys deed in opdracht van Gedeputeerde Staten onderzoek naar het echec met de lening aan batterijfabrikant Lithium Werks in Hengelo. De lening werd verstrekt voor de bouw van een campus voor onderzoek en ontwikkeling van batterijtechnologie op de voormalige luchthaven Twente. De aandeelhouders van Lithium Werks kregen ruzie, de batterijcampus komt er niet, maar Lithium Werks weigert de lening terug te storten naar Oost NL. Omdat het bedrijf in Hengelo gevestigd blijft, zou worden voldaan aan de aan de lening gestelde voorwaarden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.