Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

N35, het spoor en de bus belangrijke thema's voor inwoners Twente

ENSCHEDE - De N35, het spoor, bereikbaarheid van dorpen per bus en veiligheid op de provinciale wegen. Het zijn belangrijke thema’s voor veel inwoners van Overijssel, blijkt uit onderzoek onder lezers van deze krant naar de belangrijkste verkiezingsthema’s. En dat is het ook voor de provincie. Liefst 38 procent van de totale begroting, oftewel 177,8 miljoen euro, gaat in 2019 naar mobiliteit.

Verkiezingen
In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart belicht deze krant thema’s die volgens de lezers van deze krant belangrijk zijn. Aflevering 3: vervoer.

Regionale treinen rijden in opdracht van de provincie. Bijvoorbeeld tussen Enschede en Zwolle, tussen Oldenzaal, Hengelo en Zutphen en tussen Hengelo en Bielefeld. Net als de stad- en streekbussen in heel Twente en de rest van Overijssel. De provincie heeft dus een belangrijke taak als het gaat om openbaar vervoer. En trekt daar jaarlijks meer dan 100 miljoen euro voor uit.

Verkeer over de weg heeft zeker zoveel aandacht. Maar lang niet alle wegen zijn in handen van de provincie. De snelwegen, zoals de A1, zijn van het rijk. En dat geldt ook voor de N35. Waardoor de verantwoordelijkheid volledig bij het rijk ligt. Maar al jarenlang is verbreding van wat in discussies vaak het ‘karrenspoor van Overijssel’ wordt genoemd, een belangrijk speerpunt van de provincie.