Volledig scherm
Erik Veltmeijer, fractievoorzitter van de PVV-fractie in de staten. © Carlo ter Ellen

PVV Overijssel hoopt op waardering voor provinciaal werk

ZWOLLE - Fractievoorzitter Erik Veltmeijer van de Overijsselse PVV zweeft al de hele avond tussen hoop en vrees. Voor de provincie is geen exitpoll beschikbaar dus er moet lang worden gewacht op een enigszins betrouwbare uitslag.

De Overijsselse PVV-fractie deed regelmatig van zich spreken en was zeer actief in vergaderingen van Provinciale Staten. Veltmeijer hoopt dat zijn club daar wel voor beloond wordt, ondanks het landelijke verlies: “Ik verwacht dat wij het in Overijssel beter hebben gedaan dan in de landelijke poll. Maar we weten het nog niet. Wij hebben in 2015 vier zetels uit Twente gehaald. Met veel Twentse kandidaten en de gemeentelijke fracties verwacht ik een relatief klein verlies. Ik hoop dat de Overijsselaars ons hebben weten te waarderen en vertrouw hier wel op. Maar laat in de nacht weten we het zeker."

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.