Volledig scherm
Door een tekort aan stembiljetten moest het stembureau in dorpshoes Erve Boerrigter in De Lutte woensdagavond tijdelijk worden gesloten. © ANP

Verbazing en irritatie over tekort aan
stembiljetten in De Lutte

DE LUTTE - Een tekort aan stembiljetten zorgde er woensdagavond voor dat het stembureau in dorpshoes Erve Boerrigter tijdelijk gesloten gesloten moest worden. Verontwaardiging bij de kiezers die te horen kregen dat de stembiljetten op waren. ‘Wat zeg je me nou?’

Met een ID-bewijs op zak meldde Leo Onland (70) zich iets na zevenen in Erve Boerrigter om gebruik te maken van zijn democratisch stemrecht. Groot was zijn verbazing toen hij bij binnenkomst te horen kreeg dat hij, maar ook andere inwoners van De Lutte die rond dat tijdstip naar het dorpshoes waren gekomen, niet kon stemmen omdat er op dat moment geen stembiljetten meer aanwezig waren. 

Onmogelijk”, was zijn eerste reactie. De leden van het stembureau wezen Onland erop dat hij wel terecht kon in sporthal De Luttermolen. Maar daar paste hij voor.  „Op het stembiljet staat duidelijk dat ik in het dorpshoes moest zijn! Ik ben ook niet naar De Luttermolen gegaan”, bekent Onland. En naar zijn zeggen was-ie niet de enige die ontevreden én onverrichter zake naar huis terugkeerde. „Op elk stembureau zijn drie mensen aanwezig. Had een van hen niet kunnen bellen of  al al eerder wat extra stembiljetten op kunnen halen?” 

Een woordvoerder van de gemeente erkent dat het stembureau in het dorpshoes tijdelijk zonder stembiljetten zat. Binnen tien minuten zouden echter extra biljetten zijn aangeleverd door het verkiezingsteam. Dat het stembureau tijdelijk dicht ging en sommige Luttenaren moesten worden doorverwezen naar De Luttermolen is ‘inderdaad een beetje knullig’:  „Juist de leden van het stembureau hadden eerder aan de bel moeten trekken.”  

Oldenzaal e.o.