Volledig scherm
De RED Shift moet Twente dit jaar de overwinning brengen in de Solar Challenge. © Sam Langerak

Anderhalf jaar keihard gewerkt voor deze week!

Aanstaande zondag begint de race van hun leven. Het Solar team Twente verschijnt dan aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australie. Voor Tubantia houden ze een dagelijkse blog bij. Vandaag aflevering 1.

 Anderhalf jaar lang hebben we keihard gewerkt voor dit moment, voor deze week; de World Solar Challenge. Een paar weken geleden zijn we met ons team en onze zonneauto aangekomen in Darwin, de stad waar de race zal starten. Die weken hebben we met zijn alle in een scoutinghal gewoond. Dit was erg gezellig maar soms ook zwaar. Er is niet altijd mogelijkheid voor een momentje voor jezelf met 18 mensen om je heen. Onze werkplaats bevindt zich het terrein van de Charles Darwin University. Hier hebben we nog lekker aan RED Shift geklust. Daarnaast hebben we erg veel getest om ervoor te zorgen dat de auto zo betrouwbaar mogelijk aan de start verschijnt!

Racesimulatie

Met zijn allen hebben we een dag uit getrokken om een racesimulatie te gaan doen. Hier hebben we alle scenario’s van de race geoefend met het gehele team. Dit vond plaats op de Cox Peninsula Road. Dit is een weg die speciaal door de organisatie van de World Solar Challenge is opengesteld om te rijden met zonneauto’s. Op andere wegen is dit namelijk niet toegestaan totdat we zijn gekeurd. De weg is ongeveer 80 kilometer lang dus er is genoeg ruimte om zaken zoals een konvooi inhalen te oefenen.

De racesimulatie verliep goed! We hebben in totaal maar twee keer stil gestaan. De eerste keer vanwege een bandenwissel en de tweede keer door een gesimuleerde motoruitval. Doordat de service auto vlak achter de zonneauto rijdt, waren er direct mannen ter plaatse die de band konden wisselen en de motor weer aan de gang kregen.

Scrutineering

Naast het vele testen van de afgelopen tijd, werd de auto gisteren gekeurd om te bekijken of de auto voldoet aan de reglementen. Een belangrijk punt bij deze controle is veiligheid, dit staat voorop. Er werd onder andere gecontroleerd of de coureurs snel genoeg uit kunnen stappen en of er een noodknop aanwezig is zodat alle elektrische systemen in een keer worden uitgeschakeld wanneer er bijvoorbeeld een botsing is. Vanochtend zijn we door de organisatie helemaal goedgekeurd en kunnen we zondag van start gaan.

De komende dagen zullen we bezig gaan met het inpakken van de transportbox en zaterdag gaan we de kwalificatie rijden. De tijd die we dan neerzetten zal bepalen op welke plek we zullen starten. Tijdens de race zullen we dagelijks een blog schrijven om jullie op de hoogte te houden van de race.

Natuurlijk zijn we ook te volgen via onze social media kanalen: Facebook, Twitter, Instagram en Youtube!

Live Voetbal

home logo UruguayURU
88'
2-0
RuslandRUS
away logo
home logo Saudi-ArabiëSAU
82'
1-1
EgypteEGY
away logo
home logo IranIRN
20:00
PortugalPOR
away logo
home logo SpanjeSPA
20:00
MarokkoMAR
away logo

poll

Saxion sluit studieruimte in Enschede na twee incidenten

Saxion sluit studieruimte in Enschede na twee incidenten

  • Onvoorstelbaar: dit had helemaal fout kunnen aflopen (35%)
  • Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan altijd gebeuren (33%)
  • Alweer? Tijd om heel Saxion aan een bouwtechnisch onderzoek te onderwerpen! (32%)
82 stemmen