Volledig scherm

De laatste voorbereidingen

Morgen is de kwalificatie en zondag zal de race starten. Daarom was vandaag de laatste voorbereidingsdag en stonden er een aantal taken op de planning: de transportbox inpakken, het opruimen van de werkplaats en de konvooi auto's klaarmaken

Transportbox inpakken

Tijdens de race rijdt achteraan in het konvooi een grote vrachtwagen met daarop onze transportbox. Alle spullen die wij naar Darwin hebben vervoerd gaan op deze manier mee naar Adelaide. Omdat we niet meer in Darwin terugkomen (de race is van Darwin naar Adelaide) is het van belang dat we alles meenemen en niks vergeten. De vrachtwagen wordt dit jaar wederom gereden door onze eigen Nederlandse vrachtwagenchauffeurs die speciaal hiervoor naar Australië zijn gevlogen!

Werkplaats opruimen

Zoals je gisteren al kon lezen zijn we al een aantal weken op de Charles Darwin University aan het werken in onze werkplaats. Je kunt je ook wel voorstellen dat wanneer je aan een zonneauto moet werken er veel spullen uit Nederland mee zijn genomen. Er wordt altijd geprobeerd om de werkplaats netjes te houden, maar veel tijd voor schoonmaken is er meestal niet. Daar hebben we vandaag speciaal even tijd voor vrij gemaakt! Alle spullen worden weer netjes in de juiste bakjes teruggelegd en de laptops worden ingepakt. Het gevoel dat de race nu bijna van start gaat komt steeds dichterbij.

Konvooi auto's klaarmaken

Naast de zonneauto rijden er nog andere auto's om de zonneauto heen zoals een service auto en een auto met media. Al deze auto's vormen ons konvooi. De konvooi auto's worden voorzien van een apparaat waardoor we met elkaar kunnen communiceren ondanks de vele kilometers afstand. Via deze "bakkie" is het ook mogelijk om met de concurrenten te communiceren. Het is verplicht om op alle auto's een sticker te hebben met het kanaal waarop gecommuniceerd kan worden met het desbetreffende team. Wij hebben natuurlijk nummer 21! Al deze apparatuur en andere benodigdheden zijn de afgelopen weken ingebouwd en vandaag werden de puntjes op de i gezet en werd alles nog een keer getest.

Er wordt voor morgen tijdens de kwalificatie slecht weer voorspeld (regen). Hierdoor kan het circuit nat zijn, dus dat wordt spannend! Morgen meer over de kwalificatie.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.