Volledig scherm
Patrick Ooms

Drama voor Solar team Twente tijdens kwalificatie

Aanstaande zondag begint de race van hun leven. Het Solar team Twente verschijnt dan aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australie. Voor Tubantia houden ze een dagelijkse blog bij. 

Vandaag hebben we een hot lap tijd van 3,15 minuut neergezet tijdens de kwalificatie op Hidden Valley. Dit heeft ervoor gezorgd dat we morgen als 32e van start gaan tijdens de 14e editie van de Bridgestone World Solar Challenge. Het team heeft te maken met een grote tegenslag.

Hidden Valley

Om 6 uur ging vanochtend de wekker. Vandaag is kwalificatiedag. Om half 8 werd Red Shift op Hidden Valley verwacht. Het circuit in Darwin heeft een lengte van 2,87 kilometer. Het hot lap record ligt op 1:02.9269.

Hoge verwachtingen

We hadden hoge verwachtingen van de kwalificatie ondanks dat we van tevoren niet gepland hadden dat we als eerste zouden eindigen. RED shift is namelijk gebouwd om lange stukken rechtdoor te rijden en niet zo gebouwd op zoveel scherpe bochten. Om 10.30 uur was het dan zo ver. Je voelde de spanning stijgen. Met het hele team liepen we naar de pitstraat waar we langs de zijkant RED shift konden aanmoedigen! RED Shift reed twee rondes. De eerste ronde werd er nog geen tijd gemeten, alleen de tweede rit, de hot lap, telt voor de kwalificatie. Toen RED Shift na het eerste rondje de streep bereikte werd een tijd van 3 minuut 15 neergezet.

Storing door tracker

Ondanks het feit dat we niet voor de eerste plek gingen, hadden we niet verwacht dat we op startpositie 32 zouden eindigen. Door een tracker die in onze zonneauto is geplaatst tijdens de dynamische scrutineering is een storing ontstaan in de communicatie tussen de elektrische systemen. Een voorbeeld: Je kunt het gaspedaal indrukken maar dit signaal komt niet bij de motoraansturing terecht. Dit was ontzettend balen en het team was teleurgesteld, maar we zien het ook als extra uitdaging: 31 teams in te halen in 3022 kilometer. Deze uitdaging grijpen we vol vertrouwen aan.

Morgen zal de race om 8.00 uur van start gaan en we zullen jullie ook dan dagelijks op de hoogte houden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.