Volledig scherm
© Patrick Ooms

Menselijk windscherm beschermt zonneauto Solar Team Twente

BLOGAUSTRALIË - Ook midden in de outback regent het soms, en dàt hebben we vannacht gemerkt! Veel teamleden zijn wel even wakker geweest door het harde getik op de tenten. 

Toen we vanochtend uit de tent stapten moesten we dan ook oppassen dat we geen natte schoenen kregen. Na alle ochtendprotocollen, waarbij we overigens geen hinder van het water ervoeren, vertrokken we om 8.02 uur.

Coober pedy

Vandaag hebben we maar één controlestop gehad. Door de vele bewolking konden we minder hard doorrijden dan we wilden. De stop was in Coober Pedy, een stadje met 3500 inwoners. De meeste mensen wonen ondergronds en werken in de mijnen.

Powered by human energy

Op de controle stop konden we zien dat ‘powered by human energy’ meer is dan alleen een slogan. Omdat het erg hard waaide bij de controlestop wilden we er zeker van zijn dat ons paneel niet beschadigde. Met alle teamleden hebben we toen een menselijk windscherm gevormd. Dat gaf echt een teamgevoel. We trokken er veel aandacht mee van omstanders, andere teams en media. Toen de RED Shift wegreed sloten we uiteraard af met onze yell: 5,3,2,1,: RED Shift GO!

Cattle Grids

Verder zijn we vandaag ook een groot aantal Cattle Grids tegengekomen. Dit zijn veeroosters. Van tevoren zijn deze opgemeten door teamleden die de route andersom hebben gereden. Zo weten we zeker dat we er met onze zonneauto op grote snelheid overheen kunnen rijden.

Vierde plek

Ook vandaag hebben we weer vastgehouden aan onze eigen strategie. Helaas heeft dit betekend dat we zijn ingehaald door het solarteam uit België en we op plek vier zijn beland. Doordat er vandaag aan het einde van de dag veel zon was, kunnen we er hopelijk morgen weer volle bak tegenaan.

  1. Namibische paralympiërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo
    Play
    Video

    Namibische paralym­piërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo

    ENSCHEDE - Twee paralympische sporters, afkomstig uit een sloppenwijk in Namibië, trainen deze week bij atletiekvereniging AC Tion in Enschede. Dat hebben ze te danken aan Elisa Ostet van de Sport on the Move Foundation. Zij bezocht de atleten in hun thuisland en oordeelde dat daar de leefomstandigheden niet goed genoeg zijn. "De Olympische medaille hing gewoon aan het plafond van een golfplaten huisje."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.