Volledig scherm
© Patrick Ooms

Menselijk windscherm beschermt zonneauto Solar Team Twente

BLOGAUSTRALIË - Ook midden in de outback regent het soms, en dàt hebben we vannacht gemerkt! Veel teamleden zijn wel even wakker geweest door het harde getik op de tenten. 

Toen we vanochtend uit de tent stapten moesten we dan ook oppassen dat we geen natte schoenen kregen. Na alle ochtendprotocollen, waarbij we overigens geen hinder van het water ervoeren, vertrokken we om 8.02 uur.

Coober pedy

Vandaag hebben we maar één controlestop gehad. Door de vele bewolking konden we minder hard doorrijden dan we wilden. De stop was in Coober Pedy, een stadje met 3500 inwoners. De meeste mensen wonen ondergronds en werken in de mijnen.

Powered by human energy

Op de controle stop konden we zien dat ‘powered by human energy’ meer is dan alleen een slogan. Omdat het erg hard waaide bij de controlestop wilden we er zeker van zijn dat ons paneel niet beschadigde. Met alle teamleden hebben we toen een menselijk windscherm gevormd. Dat gaf echt een teamgevoel. We trokken er veel aandacht mee van omstanders, andere teams en media. Toen de RED Shift wegreed sloten we uiteraard af met onze yell: 5,3,2,1,: RED Shift GO!

Cattle Grids

Verder zijn we vandaag ook een groot aantal Cattle Grids tegengekomen. Dit zijn veeroosters. Van tevoren zijn deze opgemeten door teamleden die de route andersom hebben gereden. Zo weten we zeker dat we er met onze zonneauto op grote snelheid overheen kunnen rijden.

Vierde plek

Ook vandaag hebben we weer vastgehouden aan onze eigen strategie. Helaas heeft dit betekend dat we zijn ingehaald door het solarteam uit België en we op plek vier zijn beland. Doordat er vandaag aan het einde van de dag veel zon was, kunnen we er hopelijk morgen weer volle bak tegenaan.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.