Volledig scherm
© Jérôme Wassenaar

Solar Team Twente bezig met spectaculaire inhaalrace in Australië

Vandaag begint de race van hun leven. Het Solar team Twente verscheen aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Voor Tubantia houden ze een dagelijkse blog bij. 

Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, zouden we vandaag eigenlijk op plek 32 starten. De organisatie heeft gisterenavond echter besloten dat de challenger class auto’s (waar onze auto onder valt) eerder dan de cruiser class auto’s mochten starten, waardoor we vandaag op plek 20 begonnen. 

Opperste concentratie

Het was ontzettend spannend bij de start en iedereen was in opperste concentratie. Het was namelijk van belang om aan het begin van de race zo veel mogelijk teams in te halen. In het begin is de Stuart Highway nog een tweebaansweg, waardoor je nog relatief makkelijk met je racekonvooi een andere konvooi in kan halen. Later op de route wordt dat moeilijker. Dan moet je veel meer rekening houden met tegenliggend verkeer.

Enthousiasme

In de eerste minuten hadden we al zes teams ingehaald en binnen een uur zelfs twaalf! De stemming werd steeds beter in de auto’s! Ook hoorde je in de stem Job Oude Vrielink, die elk team dat we inhaalden omriep, de blijdschap en het enthousiasme er van af spatten.

Bij de eerste controle stop hadden we al een achtste positie bereikt. Vlak voor de stop hebben we nog solarteam Stanfort ingehaald. Dit was even hectisch omdat we in moesten schatten of dit nog haalbaar was. Vijf minuten nadat we waren vertrokken van de controlstop hebben we wederom een team ingehaald (uit Japan). Wat een eerste dag vol spanning.

Kangoeroe op de weg

Vandaag merkten we gelijk dat we de outback steeds meer inreden. Vanochtend vroeg is er al een kangoeroe over de weg gesprongen die gelukkig de zonneauto niet heeft geraakt. Daarnaast is ook verbinding met het telefoonnetwerk een groot deel van de route weg. Gelukkig kunnen we dit opvangen met onze satteliettelefoons.

'Geniale race'

Vlak na de tweede controlstop (die ook soepel verliep) brak het einde van de racedag aan. We zijn geëindigd op een vierde plek! ‘wat een geniale race: nu al!’ vertelt oud-teamlid Haico Stegink.

Blijf op de hoogte van Solar Team Twente. Dag en nacht zijn we te volgen op Facebook, Twitter, Instagram en natuurlijk onze website www.solarteam.nl. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.