Volledig scherm
© Solar Team Twente / Patrick Ooms

Solar Team Twente stijgt naar de derde plek in World Solar Challenge

ENSCHEDE – Het Solar Team Twente is geklommen naar de derde plaats in de Bridgstone World Solar Challenge. Het team moet alleen Delft en Tokai nog voor zich dulden.

Solar Team Twente startte na de indrukwekkende inhaalrace van zondag op de vierde plek. De Tukkers werden tijdens de tweede etappe aanvankelijk ingehaald door de nummer vijf Michigan, maar door snel handelen van de Twentse coureur tijdens de eerste controle stop herpakte het Solar Team Twente zich. Omdat de Tukkers eerder op de ochtend ook al het Western Sydney Solar Team passeerden, steeg het team naar de derde plek.

Het Twentse team ligt op dit moment 23 minuten achter op koploper Nuon Solarteam uit Delft. “Wij gaan er alles aan doen om de koppositie te veroveren en maken ons klaar voor de laatste drie dagen van de race. Met nog ongeveer 1800 kilometer en twee zonneauto’s voor ons moet dit mogelijk zijn”, vertelt strateeg Jeroen Minnema.

Tijdstraf

Solar Team Twente krijgt mogelijk nog wel een tijdstraf opgelegd. Reden hiervoor is het gebruik van een wit kleed onder de auto tijdens stops op de eerste racedag. Solar Team Twente vindt de tijdstraf onbegrijpelijk en is hierover in gesprek met de race-organisatie. “We hebben tijdens de technische keuring gevraagd of we het kleed mochten gebruiken en dat was het geval. Op basis van beelden van de race van gisteren overweegt de organisatie alsnog om ons een tijdstraf op te leggen. In onze ogen is dat onterecht omdat we toestemming hadden”, aldus Olivier Berghuis. “Vanmorgen om zeven uur is ons gemeld dat het kleed niet meer toegestaan was en hebben we het ook niet meer gebruikt.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.