Volledig scherm
De Twentse zonne-auto rijdt onder een wolkendek door het Australische landschap - Foto: Jérôme Wassenaar © Solar Team Twente

Solar Team Twente zakt én stijgt weer in Australië

AUSTRALIË - Het Solar Team Twente heeft er een spannende racedag opzitten bij de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Op dag drie stond het team korte tijd op plek vier. Maar met een spectaculaire inhaalactie heroverde het team de derde plek.

Het team, dat voor aanvang van dag drie derde stond, werd 's ochtends ingehaald door het University of Michigan Solar Car Team en belandde daardoor op plek vier. Later op de dag haalde Twente vlak na de eerste controlestop het Tokai University Solar Car Team in. Op de Stuart Highway was het toen vrij druk. Toch slaagden de Tukkers erin om de Japanse zonnewagen op een veilige manier in te halen. 

“Het Tokai University Solar Car Team racet al sinds dag één in de kopgroep. We zijn erg blij dat we ze nu hebben ingehaald. Op dit moment ligt Michigan vlak voor ons en het Nuon Solar Team bevindt zich op ruimere afstand van Michigan. Het wordt zeker een uitdaging om de eerste plek te behalen, maar wij gaan er voor”, aldus Olivier Berghuis, teamleider van Solar Team Twente.

De weersvoorspellingen voor de vierde racedag zijn niet gunstig. Er is bewolking voorspeld. Het Twentse team heeft zich hier echter op voorbereid.

Vol voor de winst

Afgelopen zondag begon de Bridgestone World Solar Challenge voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3.000 kilometer door Australië. De race kent vier verschillende klassen. 

Het Twentse Solarteam doet mee in de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto’s. Het team met negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente is in Australië met één doel: winnen, 

Tv

Dit jaar wordt het Twentse studententeam samen met de andere twee Nederlandse teams gevolgd door de VPRO en de NOS. Van 7 tot en met 14 oktober is het team dagelijks te zien op NPO1 tijdens het programma Oranje Boven, Down Under. Het programma wordt uitgezonden om 20.25 en 00.25 uur.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.