Volledig scherm
© Solar Team Twente / Patrick Ooms

'Top drie gehaald, nu Tokai en Delft nog inhalen'

blogAfgelopen zondag begon de race van hun leven. Het Solar team Twente doet mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australie. Voor Tubantia houden ze een dagelijkse blog bij.

Na de inhaalslag van zondag moesten we vandaag gefocust blijven om bij de topteams te komen. Ons doel van deze maandag: in de top drie eindigen. En dat is gelukt!

Vierde plek behouden

We begonnen vanochtend wat minder goed, we werden ingehaald door het team uit Michigan waardoor we op een vijfde plek belandden. Even later kwam het team van de Western Sydney University in beeld en die zijn we soepel gepasseerd. De vierde plek hadden we weer terug!

Controlestop

Na zo’n vijfeneenhalf uur rijden kwamen we om half twee aan bij de controlestop. Controlestops zijn verplichte halfuurtjes waarin coureurs worden gewisseld. Er mogen géén herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd, alleen de coureur mag de auto aanraken en het paneel richting zon plaatsen om bij te laden. Wanneer de coureur het zonnepaneel in de juist positie heeft gezet, uit de auto is gestapt en bij de organisatie is aangekomen, gaat de tijd in. Na een half uur wachten vertrekt een nieuwe, frisse coureur; op naar de volgende controlestop!

Inhaalactie

Tijd is dus cruciaal bij zo’n controlestop en dat hebben we vandaag gemerkt. In de controlestop hebben we namelijk Michigan ingehaald omdat wij sneller in en uit de auto konden stappen. Daardoor konden we eerder vertrekken en zo bereikten we de derde plek!

Dat is ook de eindstand van vandaag en we hebben de top behaald! Nu hebben we nog een paar dagen om Tokai en Delft in te halen. Het gaan dus nog een paar spannende dagen worden. Hou ons in de gaten om te zien of dit lukt! 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.