Volledig scherm
Met de zonnewagen door de McDonalds... © screenshot Dumpert

Twentse studenten met zonnewagen door Australische McDrive

Wat te doen als je hongerig bent, maar in een zonne-auto rijdt? Dan stuur je de bolide toch gewoon even door de McDrive? 

Studenten van het Solar Team Twente bereiden zich momenteel in Australië voor op de race van het jaar. De 19 RED Engineers van Saxion en Universiteit Twente gaan voor de winst Down Under.

En dat maakt hongerig. Bestuurder Menno Sytsma besloot deze week zijn zonne-wagen door de McDrive te sturen. Het leverde bijzondere beelden op, van de futuristische wagen in de rij bij de 'gewone' McDonalds. Bij het eerste en tweede raampje zullen ze ook ongetwijfeld vreemd opgekeken hebben toen het voertuig kwam voorrijden. 

Het filmpje werd op Dumpert.nl al ruim 50.000 keer bekeken. 

De World Solar Challenge gaat op 8 oktober van start. De deelnemers moeten ongeveer drieduizend kilometer door de Australische outback rijden, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De wedstrijd duurt een week.

  1. Namibische paralympiërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo
    Play
    Video

    Namibische paralym­piërs trainen in Enschede voor Olympische Spelen in Tokyo

    ENSCHEDE - Twee paralympische sporters, afkomstig uit een sloppenwijk in Namibië, trainen deze week bij atletiekvereniging AC Tion in Enschede. Dat hebben ze te danken aan Elisa Ostet van de Sport on the Move Foundation. Zij bezocht de atleten in hun thuisland en oordeelde dat daar de leefomstandigheden niet goed genoeg zijn. "De Olympische medaille hing gewoon aan het plafond van een golfplaten huisje."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.