Volledig scherm
Het team voor de nieuwe zonneauto © Solar Team Twente

Twentse zonneauto suist dit weekend over de Varsselring

AUDIOHENGELO (GLD.) - Studenten van het Solar Team Twente gaan dit weekend hun nieuwe zonneauto 'RED Shift' testen op de Varsselring, het wegcircuit tussen Hengelo en Varssel.

De studenten van Universiteit Twente bereiden zich zo voor op de World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonneauto's. Een race van 3000 kilometer dwars door Australië, die 8 oktober begint. De snelste wagens finishen naar verwachting 12 oktober.

TV Enschede FM sprak over de auto met Gearte Nynke Noteboom van Solar Team Twente. Beluister dat fragment hierboven terug.

Volledig scherm
Het terrein naast de Hengelose molen is dit weekend de uitvalsbasis van het Solar Team Twente. © Jan Ruland van den Brink

Eénrichtingsweg
Op de Varsselring willen de Twentenaren leren omgaan met andere weggebruikers. ,,Tijdens de race in Australië krijgen we hier immers ook mee te maken,” meldt Olivier Berghuis, teamleider.  Voor de veiligheid is de Varsselring deze zaterdag en zondag een éénrichtingsweg.

Kangoeroes op de weg
Ook met typisch Australische scenario's wordt rekening gehouden. Berghuis: “Van kangoeroes die over de weg springen tot aan het opzetten en slapen in onze eigen tenten, aan alle situaties is gedacht."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.