Volledig scherm
De zonnewagen van Solar Team Twente is er klaar voor. © Getty Images for SATC

Twentse zonnewagen succesvol door technische keuring

ENSCHEDE - Na maanden voorbereidingen met veel bloed, zweet en tranen is het dan zover, de zonnewagen van Solar Team Twente is goedgekeurd en klaar voor de strijd Down Under.

Na een technische keuring van twee dagen heeft het Solar Team Twente groen licht gekregen om met hun bolide “RED Shift” aan de start te verschijnen van de Bridgestone World Solar Challenge. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Maar na een paar kleine aanpassingen in de documentatie en aan de wagen is de bolide klaar voor de race. Solar Team Twente is het eerste Nederlandse team dat de keuring succesvol doorstond.

Grote ambities

Met hun “Red Shift” wil het team een verpletterende indruk achterlaten op hun concurrenten. De ambities liggen hoog nadat het Twentse studententeam in 2015 tweede werd in “de Challenger” klassement.

Naast de internationale strijd is er ook de onderlinge strijd tussen Solar Team Twente en de TU Delft, die de vorige keer als winnaar uit de bus kwamen. 

Aanstaande zondag staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge. Verslaggeving over de prestaties van het team kunt u op de voet volgen via deze website en op NPO 1. 

Van 7 tot en met 14 oktober is het team dagelijks te zien tijdens het programma “Oranje Boven, Down Under”. Direct na het achtuurjournaal is er een korte update, na het late  journaal een uitgebreide verslaggeving.

Volledig scherm
© Getty Images for SATC

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.