Volledig scherm
De zonneauto van Solar Team Twente onderweg in de outback van Australië - Foto: Jérôme Wassenaar © Solar Team Twente

Uitdaging voor Solar Team Twente: met zonneauto rijden terwijl het bewolkt is

Blog/AUDIOAUSTRALIË - Vandaag was wederom een ontzettend spannende dag! Het was aardig bewolkt, wat ervoor zorgde dat onze strateeg extra hard aan het werk was moest. Is het beter om hard onder de wolken door te rijden, of kun je beter wat langzamer rijden om energie te sparen? Daar wordt de hele dag over nagedacht wanneer het bewolkt is.

We maken ook ontzettend bijzondere dingen mee hier in de outback. Onze weerman vertelde gisteravond: "Dit is een ontzettend unieke zonsondergang, één die ik nog nooit heb gezien." Verder is het ontzettend helder ’s nachts waardoor we gisteren zelfs de Melkweg konden zien!

Inhaalacties

Vanochtend, vlak voor de eerste controlestop in Alice Springs, zijn we ingehaald door University of Michigan Solar Car Team. Hierdoor moesten we onze derde plek afstaan. Dat was even balen, maar vol goede moed vertrokken we bij de controlestop. En dat was terecht; langzaam maar zeker merkten we dat we steeds dichter bij het Japanse Tokai University Solar Car Team in de buurt kwamen. Inhalen was lastig, want achter Tokai reden al heel wat ‘normale’ auto’s. Je hoorde aan de stemmen dat de spanning steeg. Nadat de doorgetrokken strepen ophielden, konden we door goede samenwerking veilig inhalen.

Verder was het vandaag een rustige dag waarbij we steady onze eigen strategie hebben gereden! Morgen hopen we nog dichter bij de top 2 te komen. Benieuwd hoe dat gaat? Lees dan morgen weer de blog. TV Enschede FM sprak met Maarten van Poppelen van het Solar Team Twente. Beluister dat fragment hieronder terug.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.