Volledig scherm
De karakteristieke holle boom van Golfclub Driene gaf na de storm tientallen golfballetjes prijs. © Ari Bijkerk

Holle boom van Golfclub Driene geveld: balletjes bevrijd dankzij storm

HENGELO - Bij alle schade die de zware storm van donderdag opleverde was er één klein lichtpuntje. Golfers van Golfclub Driene in Hengelo die ooit een balletje verloren door de karakteristieke boom op de vierde hole kunnen dat nu weer ophalen bij het clubhuis. De boom is namelijk omgewaaid.

Het was vooral voor beginnende golfers een geducht obstakel.  Midden op de fairway van de vierde hole stond een enorm dikke dode boom. Menig golfer sloeg uit pure zenuwen het balletje richting de takken, en zag het dan niet meer terug. De boom was namelijk hol van binnen.

Uitbater Ari Bijkerk van het clubhuis van Driene zag de oude boom donderdagmiddag liggen. "Echt doodzonde, het was een beeldbepalend element in de baan. Maar toen ik ging kijken zag ik tientallen balletjes in zijn binnenste. Ik heb er een stuk of negen uit kunnen halen. Dus wie er ooit een bal in de boom is kwijtgeraakt kan zich bij mij melden!"

Volledig scherm
De holle boom is geveld. © Ari Bijkerk
Volledig scherm
Ari Bijkerk van Golfclub Driene haalde negen balletjes uit de restanten van de omgewaaide boom, maar volgens hem zitten er nog enkele tientallen in. © Ari Bijkerk
 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.