Volledig scherm
De boom op het Kooykershuus. © eigen foto

Storm vernielt Kooykershuus in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Het Kooykershuus aan de Dokter Boomstraat in Vriezenveen heeft flinke schade geleden van de storm. „De schade is aanzienlijk”, geeft Bertus Aman van de Stichting Kooykershuus aan. 

Een boom boorde zich door het dak van de soos, waar filmavonden, bingo's en feestjes worden gehouden en senioren gymnastiek hebben. Het deels ingestorte dak bevat asbest, daarom heeft de gemeente er inmiddels hekken omheen gezet. „We zijn zelf heel even binnen geweest, hebben wat foto's gemaakt van de schade, maar nu mogen we er zelf ook niet meer in.”

Slachtoffers vielen er niet, zegt Aman. „Toen het gebeurde was er gelukkig niemand aanwezig, maar aankomend weekend zouden er wel feestjes zijn. Die hebben we moeten annuleren. Het is overmacht.”

Wanneer er weer activiteiten plaats kunnen vinden, is op dit moment nog onbekend.

  1. Gerard Ekdom publiekstrekker op feest in De Pollen en West-Geesteren

    Gerard Ekdom publieks­trek­ker op feest in De Pollen en West-Geesteren

    DE POLLEN/WEST-GEESTEREN - Radio DJ Gerard Ekdom is zaterdag een van de grote publiekstrekkers van het jaarlijkse Zomerfeest De Pollen/West-Geesteren, het jaarlijkse uitje voor inwoners van respectievelijk het dorpje uit Twenterand en de buurtschap uit Tubbergen op de plek waar de twee gemeenten elkaar grenzen. Ekdom trapt de avond in de grote feesttent af en wordt later afgelost door Baby Blue, de band die optrad op onder meer de Zwarte Cross, Paaspop en Festyland.

Almelo e.o.