Volledig scherm

Telefoon van Enschedese glaszetter staat roodgloeiend na storm

ENSCHEDE Het is hier een gekkenhuis, zegt Marcella Becker van glaszetbedrijf Becker en Co in Enschede. De telefoon staat roodgloeiend vanwege het hoge aantal schademeldingen na de storm.

Om 15 uur vanmiddag kwam de 40e melding binnen. Zes man van Becker en Co rijden van adres naar adres om ruiten te vervangen of noodvoorzieningen te plaatsen.

Scholen

Prioriteit kreeg een melding van het Stedelijk Lyceum aan de Tiemeister waar een grote ruit sneuvelde, uitgerekend nu de school een open dag houdt. Een andere opvallende melding kwam uit Glanerbrug, waar een isolatieruit samen met de glaslatten los kwam. “Dat zou niet mogen gebeuren’’, zegt Becker.

Meestal lopen ramen schade op omdat er een afgebroken tak tegenaan vliegt. Of een raam is niet goed afgesloten. “Ruiten van schuurdeuren sneuvelen omdat de deur uit iemands handen vliegt bij een windstoot. De klap slaat het glas eruit.’’

Bibliotheek

Becker en Co verwachten aan het begin van de avond een nieuwe hausse aan meldingen van mensen die net van hun werk thuiskomen. Vanmiddag werd al schade gemeld aan onder meer de bibliotheek in Enschede, basisschool Het Zeggelt en een woning op de 24e etage van de Alphatoren in de binnenstad. 

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
90'+1'
0-1
Go Ahead EaglesGAE
away logo

poll

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

  • Terecht, als moeder wil je elk risico voor je baby uitsluiten (36%)
  • Wat een onzin, besmetting kun je overal oplopen (28%)
  • Tijd voor overheid om in te grijpen om dit soort situaties te voorkomen (35%)
1817 stemmen