Volledig scherm
© Chris Busscher

Trampoline vliegt weg door harde rukwind in Ootmarsum

OOTMARSUM - De familie Busscher uit Ootmarsum stond raar te kijken toen ze donderdagmiddag opeens hun trampoline voorbij zagen vliegen. Het speeltoestel waaide door een harde rukwind weg, "met vangnet en al."

De trampoline maakte een vlucht van zo'n 25 meter en belandde daarna in bosjes aan de overkant van de straat. Het speeltoestel stond in de tuin achter een schutting, maar de wind was zo sterk dat dit geen obstakel vormde. "Hij werd hoog over de schutting geblazen", aldus Hilde Busscher.

Om te voorkomen dat de trampoline er weer vandoor ging, is het toestel vastgemaakt aan een speeltuintje tegenover het huis van de familie. "We hebben de trampo met zes man vastgezet om verdere problemen met dit gevaarte te voorkomen." De verbazing was groot toen de kinderen van Hilde thuiskwamen na school. "Ze begrepen er niks van, maar vroegen wel direct om een nieuwe."

  1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
    PREMIUM
    COLUMN

    Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

    Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.