Volledig scherm
© Chris Busscher

Trampoline vliegt weg door harde rukwind in Ootmarsum

OOTMARSUM - De familie Busscher uit Ootmarsum stond raar te kijken toen ze donderdagmiddag opeens hun trampoline voorbij zagen vliegen. Het speeltoestel waaide door een harde rukwind weg, "met vangnet en al."

De trampoline maakte een vlucht van zo'n 25 meter en belandde daarna in bosjes aan de overkant van de straat. Het speeltoestel stond in de tuin achter een schutting, maar de wind was zo sterk dat dit geen obstakel vormde. "Hij werd hoog over de schutting geblazen", aldus Hilde Busscher.

Om te voorkomen dat de trampoline er weer vandoor ging, is het toestel vastgemaakt aan een speeltuintje tegenover het huis van de familie. "We hebben de trampo met zes man vastgezet om verdere problemen met dit gevaarte te voorkomen." De verbazing was groot toen de kinderen van Hilde thuiskwamen na school. "Ze begrepen er niks van, maar vroegen wel direct om een nieuwe."

  1. 83-jarige 'Batterijenman' stopt na 43 jaar met de Weerselose markt
    PREMIUM
    VIDEO

    83-jarige 'Batterijen­man' stopt na 43 jaar met de Weerselose markt

    WEERSELO - Je kunt het zo gek niet bedenken of Hennie en Lambert Zwiers verkopen het. Pennen, aanstekers, batterijen, messen, twee paar slippers voor een euro, warme sokken of een haarborstel. Hun winkeltje in de overdekte hal van de Weerselose markt puilt uit. Ervoor staat nog een kraam met kratjes vol spullen. Waar het allemaal vandaan komt weten ze zelf niet eens meer precies. "Soms stoppen er lui met de markt. Kun je zo een hele kraam met spullen kopen voor 25 euro", verklaart Lambert Zwiers een deel van de handel.

Oldenzaal e.o.