Nep profielen met het hoofd van de Duitse Sven Hilbert wiens foto's werden gestolen en door criminelen werden gebruikt voor nepaccounts.
Volledig scherm
Nep profielen met het hoofd van de Duitse Sven Hilbert wiens foto's werden gestolen en door criminelen werden gebruikt voor nepaccounts. © Adr

Hoe we onderzoek deden naar Datingfraude “Het ware gezicht van de man van het nepprofiel”

Over OnsZe komt op een dag zomaar de redactie oplopen. Trudy* (gefingeerde naam) uit Enschede vraagt de krant om hulp. Er is een Amerikaanse generaal in nood. Hij zit vast in Turkije, zijn land laat het afweten en hij heeft dringend 1800 euro nodig. Of de krant iets voor hem kan doen. Het was het begin van een bijzonder staaltje onderzoeksjournalistiek naar datingfraude van Tubantiaverslaggever Lucien Baard.

  1. Duitse justitie: Ouders Madeleine McCann hebben hun dochter niet vermoord

    Duitse justitie: Ouders Madeleine McCann hebben hun dochter niet vermoord

    Er is geen enkele aanwijzing dat de ouders van Madeleine McCann iets te maken hebben met de verdwijning van hun dochter. Dat heeft de Duitse aanklager Hans Christian Wolters vandaag in een interview op de Portugese televisie benadrukt. Volgens Wolters is er maar één iemand verantwoordelijk voor de ontvoering en dood van ‘Maddie’ en dat is de 42-jarige Christian B. De Duitser ontkent in alle toonaarden en zijn advocaat laat weten met een onthulling te komen waarvan mensen ‘van hun stoel zullen vallen’.

Poll

Zalando stort zich op tweedehands kleding

Zalando stort zich op tweedehands kleding

  • Goed idee, kleding opnieuw gebruiken is duurzaam én hip (35%)
  • Ik doneer mijn kleding liever aan een lokale kledingbank (45%)
  • De charme van een vintage winkeltje kunnen ze nooit vervangen (20%)
683 stemmen