Volledig scherm
De drie sterkste vluchters uit rit twaalf: Gregor Mühlberger, Simon Yates en Pello Bilbao (van links naar rechts). Een deelnemer uit Albergen aan de Lezerstour heeft de twee eerstgenoemden in het team en pakt mede daardoor de dagzege. © Cor Vos

Albergse deelnemer pakt dagzege in Lezerstour na Pyreneeënrit

LezerstourENSCHEDE - Een deelnemer uit Albergen heeft de dagzege in de Lezerstour voor zich opgeëist. In de twaalfde etappe van de Ronde van Frankrijk, gewonnen door de Brit Simon Yates, vergaarde de Albergse speler de meeste punten: 222. 

De deelnemer speelt mee onder de naam ‘NL B01’. Tweede werd Jeroen Bakker uit Almelo met 218 punten, derde Tygo Heimerink uit Goor met 217 punten.

De overwinning voor de speler uit Albergen kwam niet als een verrassing. Nadat de veertigkoppige (!) kopgroep zich vormde, kon ie zich al een idee vormen dat het een mooie dag zou worden. Van de veertig vluchters bleven er 21 het peloton voor. En met ritwinnaar Simon Yates, nummer drie Gregor Mühlberger, Matteo Trentin (6e) en Greg van Avermaet (11e) en Maximilian Schachmann (16e) had de Albergse deelnemer vijf renners bij de eerste twintig van de daguitslag.

Rustige dag voor Oortman

Voor klassementsleider René Oortman uit Denekamp was het een rustige dag. Hij behield de leiding in het algemeen klassement van de Lezerstour en heeft nu 3278 punten. De gehele top 3 is onveranderd vergeleken met woensdag, met Sander Hoek uit Hengelo als nummer twee (3234 punten) en Ron Smit uit Enter op plek drie (3211 punten).

De eerste vijf deelnemers staan binnen honderd punten van elkaar. Nummer vier Coen Vennegoor uit Ootmarsum heeft er 3200, nummer vijf Willem Ligtenberg uit Enter 3190.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’