Volledig scherm
Carlos Platier Luna hoopt dat Alejandro Valverde hem trots én winnaar maakt in de Prominententour © ANP Kippa

Carlos Platier Luna hoopt op Valverde

LezerstourENSCHEDE- Carlos Platier Luna won de vorige editie van Expeditie Robinson, maar is ook in de Prominententour van de Lezerstour van Tubantia nadrukkelijk op zoek naar de koppositie. 

De sportieve Oldenzaler moet zijn plaatsgenoten Lieke en Sanne Wevers echter nog altijd voor zich dulden. "Ik heb goede hoop dat ik ze de komende dagen voorbij kan steken. Mijn geheime wapen voor de Tour is Alejandro Valverde."

Hoewel een groot liefhebber van sport, deed Carlos Platier Luna nog nooit mee aan een Tourspel, tot hij zich door deze krant liet verleiden dan. "Ik zal eerlijk zijn: ik heb mijn ploeg niet helemaal zelf samen gesteld. Ik ken vanuit het sporten veel mensen, dus ik heb mijn netwerk ingeschakeld. Met de laatste tips ben ik nu best succesvol, al was ik te laat om die renners op de eerste dag al te laten meetellen. Daarom ook heb ik goede hoop dat ik de zussen Wevers voorbij kan steken de komende dagen. Maar zij doen het ook weer heel goed. Oldenzaal bewijst zich wel weer als sportstad door de complete top drie van dit spel ook al te vullen. Het is hier vruchtbare grond voor sporters."

Tour volgen met schuin oog

De Tour volgen doet de winnaar van Expeditie Robinson met een schuin oog. "Ik geniet momenteel van de vakantie nadat ik mijn ALO-diploma heb behaald. Maar ik ben ook met mijn toekomst bezig. Ik ben in training voor de New York Marathon, die ik dit najaar voor het goede doel ga lopen. Samen met negen anderen willen we via dit evenement  de aandacht vestigen op Only Friends, een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking.  Deze week nog komt er een eigen You Tube-kanaal online, waarin mijn voorbereiding op deze marathon te volgen is. Verder ben ik in de race voor een nieuw TV-programma, waarover ik helaas nog niets zeggen mag. Ondertussen kijk ik op televisie wel naar de Tour de France. Maar het mooie van de Tour is dat het eigenlijk ook ontspanning is. De renners rijden verder en de commentatoren keuvelen over de koers en het landschap. Ondertussen doe ik honderd andere dingen."

Valverde als troef

De grote troef voor zijn beoogde succes in de Prominententour is Alejandro Valverde. "Een Spanjaard, die heeft bij mij natuurlijk een streepje voor. Niet iedereen heeft hem opgesteld, verwacht ik. Ik hoop dat hij het dit jaar heel goed gaat doen in de Tour.  Zodat hij mij de zege kan brengen en mij als Spanjaard trots maakt."

Hoe ziet de stand eruit in de Prominententour? Bekijk het hier,