Volledig scherm
© ANP Graphics

Dit krijgen de renners vandaag voor hun kiezen

Langste rit van de TourNa de hellingen in de Vogezen krijgt het peloton vandaag een rit zonder al te veel hindernissen voorgeschoteld. 

Tour vandaag!

De zevende etappe start om 11.35 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.00 uur. Het liveblog begint rond de klok van 10.30 uur, om 10.00 uur begint onze live voorbeschouwing van Thijs Zonneveld, Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam.

Vanuit startplaats Belfort wordt in zuidwestelijke richting koers gezet richting Chalon-sur-Saône, waar de Tour voor het laatst in 1988 finishte. De Fransman Thierry Marie was destijds de ritwinnaar in het stadje aan de rivier de Saône.

De colletjes liggen in het eerste deel van de rit over 230 kilometer, de langste van deze Tour. Na het vele klimwerk van donderdag is het de vraag welke sprinter de benen heeft en het vertrouwen om zijn ploeg de koers te laten controleren. Het is zo'n dag waarop een lange ontsnapping kans van slagen heeft.

Mocht het in de zevende etappe toch tot een massasprint komen: de laatste rechte lijn is 1600 meter, iets naar rechts afbuigend langs de Saône.

Bekijk hier de voorbeschouwing op rit zeven van ‘In Het Wiel’:

  1. Tour de Fransen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Tour de Fran­sen-quiz: wat weet je van het thuisland in de Ronde van Frankrijk?

    Frankrijk kent een Tour-droogte die maar niet op lijkt te houden: de laatste eindzege van een Fransman dateert alweer uit 1985. Dit jaar ruiken de Fransen kansen, met Julian Alaphilippe die al geruime tijd het geel om de schouders heeft en Thibaut Pinot die de top-drie op de huid zit. En dus is het tijd voor een Tour de Fransen-quiz. Wat weet jij van de Franse renners die een rol spelen of speelden in de Tour de France?