Volledig scherm
De combinatie Geraint Thomas én Chris Froome blijkt een verstandige dit jaar, beide kopmannen van Team Sky scoren volop. © REUTERS

Geel blijft in familie in Lezerstour

Lezerstour Tour de FranceENSCHEDE - Suzanne Veldhuis heeft de leiding in de Lezerstour af moeten staan, maar het geel blijft wel in de familie, want nu is het Roy Veldhuis uit Tubbergen (wonend op hetzelfde adres) die het klassement aanvoert. Gerrit Ligtenberg uit Rijssen volgt als tweede al op 55 punten, Maarten Vuurboom uit Den Ham geeft nog eens drie punten meer toe. Onze voormalige koploopster vinden we nu terug op plaats zeven.

Marie Pol deed het niet een beetje goed in de rit naar Alpe d'Huez, met 421 punten maakte ze indruk op deze Alpencol.. Ritwinnaar Geraint Thomas maakte deel uit van haar ploeg, maar ook Tom Dumoulin, Romain Bardet, Chris Froome en Mikel Landa. Oftewel de vijf renners die voor de winst sprintten op de berg, die bijna weer oranje kleurde vandaag. Met ook nog eens Vincenzo Nibali, Primoz Roglic, Jakob Fuglsang, Nairo Quintana, Steven Kruijswijk, Egan Bernal en Dan Martin maakte Pol zelfs de gehele top 12 vol in de derde Alpenrit. Alleen Majka en Yates deelden niet mee in de feestvreugde door nul punten te scoren. Deukie Kottier uit Winterswijk bleef zes punten achter, Boaz Bron uit Enter, Ruben Witteveen uit Vriezenveen en Jorn Waanders uit Borne gaven negen punten toe op de dagwinnaar.

Sky-duo onmisbaar

Het blijkt steeds meer dat het niet verstandig was te kiezen voor alleen Chris Froome uit de gelederen van Team Sky. Geraint Thomas brengt in de praktijk veel meer punten op en vooralsnog lijkt het raadzaam beide Britten in de Lezerstour- ploeg op te nemen. In zoverre die switch nog kan, want de deelnemers zagen de sprinters bij bosjes uit de Tour stappen. Na Marcel Kittel en Mark Cavendish op woensdag, gaven nu Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel er de brui aan. Wie nog wel kan wisselen, moet zich ook afvragen of andere snelle mannen nu zullen opstaan in de sprints of dat er nu geen draagvlak meer is voor massale aankomsten in de vlakkere ritten. De meeste deelnemers waren al door de wissels heen en het lijkt onvermijdelijk dat de laatste renners vandaag of morgen vervangen gaan worden.

Hoe sta jij ervoor in de Lezerstour? Lees het hier.