Volledig scherm
Dylan Groenewegen. © BSR Agency

Groenewegen zit niet bij pakken neer: ‘Ik heb deze Tour wel een rit gewonnen’

Dylan Groenewegen greep op de slotdag van de Tour de France naast de ritzege. De ongenaakbare Caleb Ewan won op de Champs-Elysées voor de derde keer en klopte de topsprinter van Jumbo-Visma met een fietslengte verschil. Groenewegen, die een tikkeltje verkouden was, zat na de tweede plek echter niet bij de pakken neer.

,,Het was een heel hectische dag, waarin ik in de slotfase niet lekker in positie kwam. Toen kwam er toch een gaatje. Ik koos links, Ewan dook naar rechts. Maar hij was gewoon te sterk. Maar ik ben zeker niet teleurgesteld. Het is jammer dat het vandaag niet is gelukt, maar ik heb wel een ritzege deze Tour. Dat was het doel.”

Groenewegen was op de openingsdag in Brussel de grote favoriet om de eerste gele trui te pakken, maar een val voorkwam dat. Vervolgens won zijn ploeggenoot Mike Teunissen de rit en won de ploeg de volgende dag ook de ploegentijdrit. Groenewegen herstelde van zijn val en sloeg toe in rit zeven. ,,Jammer dat het vandaag niet lukt maar we hebben een goede Tour gehad.”

Bekijk hier de massasprint van de laatste etappe

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’