Volledig scherm
Niermann op archiefbeeld. © AP

Jumbo-Visma-ploegleider Niermann: Denk dat er van alles kan gebeuren vandaag

De eerste bergetappe in de Tour de France is donderdag, maar Grischa Niermann verwacht ook woensdag onderweg in de Vogezen al een vermakelijke etappe. ,,Dit is een hele lastige rit, met een heel lastige finale vooral. Of het een rit is voor klassementsrenners? Hij zit er niet ver vanaf”, aldus de ploegleider van Jumbo-Visma. ,,Ik denk dat er van alles kan gebeuren vandaag.”

Niermann betwijfelt of de klassementsrenners woensdag allemaal al hun ware gezicht laten zien. ,,Met La Planche des Belles Filles wacht donderdag een nog grotere uitdaging. Dus het is even zien wie er vandaag al ‘uit de kast’ wil komen.”

Steven Kruijswijk, kopman van Jumbo-Visma, maakt een goede indruk op Niermann. ,,Al denk ik wel dat de etappes in de Pyreneeën en de Alpen hem straks beter liggen dan nu de ritten in de Vogezen. Het laatste klimmetje is vandaag best wel smal. We moeten nu zorgen dat hij in de finale van voren zit en uit de problemen blijft.”

Bekijk hier de voorbeschouwing op de vijfde etappe van ‘In Het Wiel’:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’