Kruijswijk houdt kruit droog: ‘Wil morgen iets neerzetten’

VideoHoewel vandaag de eerste Pyreneeënrit op het programma stond, hielden de klassementsmannen zich koest. Julian Alaphilippe behoudt het geel, Steven Kruijswijk gaat morgen als nummer vier van start in de tijdrit. ,,Dan zal ik het zelf moeten. Ik kijk er naar uit.”

De kopman van Jumbo-Visma had wel verwacht dat de klassementsrenners hun kruid nog droog zouden houden. ,,Dit parcous was echt gemaakt voor een kopgroep die weg zou blijven”, zo zei hij na afloop. ,,Het was moeilijk voor klassementsrenners om iets op de voorlaatste klim te proberen. Vanaf daar is het nog vrij ver naar de finish. Je moet altijd op je hoede zijn, maar het was vandaag een kwestie van goed vooraan zitten. Ontspannen moet je niet zijn. Ik had wel verwacht dat het rustig zou blijven, maar je moet scherp blijven. Morgen is de tijdrit, daarna wacht de Tourmalet. Kortom, er komen nog betere dagen om iets te proberen.” 

Kruijswijk heeft vertrouwen in een goed resultaat morgen. ,,Je probeert op een dag als vandaag ook zoveel mogelijk energie te sparen. In de tijdrit zal ik het zelf moeten doen. Normaal rijd ik een redelijk goede tijdrit in rondes. Zeker als ik ook terugkijk naar de Dauphiné (toen werd hij vierde, red.). De rit is morgen ongeveer dezelfde lengte. Ik kijk er naar uit om morgen wat neer te zetten.” 

Volledig scherm
Steven Kruijswijk © AD
  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’