Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © BSR Agency

Kruijswijk verwacht nog geen spektakel in eerste Pyreneeënrit

Steven Kruijswijk denkt niet dat de klassementsmannen in de eerste Pyreneeënrit van deze Tour de France al voor tijdwinst gaan. Daarvoor acht de kopman van Jumbo-Visma de ritten van komende weekeinde - met zaterdag de aankomst op de flanken van de Tourmalet - meer geschikt.

,,Ik denk dat het vandaag de minst geschikte dag is om actie te verwachten. Ik denk dat Ineos het initiatief houdt. Ze zullen gecontroleerd en hard naar de finish willen rijden om vrijdag goed aan de tijdrit te kunnen beginnen”, zei Kruijswijk voor de start van de twaalfde etappe in Toulouse.

Zaterdag en zondag, met eveneens een aankomst bergop, rekent Kruijswijk wel op Geraint Thomas of Egan Bernal, de favorieten van Ineos. ,,Ik denk dat zij na dit weekeinde aan de leiding gaan. Maar de rit naar de Tourmalet is zeker nog niet de zwaarste van deze Tour. Die komen in de Alpen. Omdat het de laatste week is en omdat we daar tot op 2700 meter komen. Voorlopig sta ik er goed voor ten opzichte van die twee.”

Pas zaterdag verwacht Kruijswijk dat er aanvallen zullen komen. ,,Het is de kans om iets te proberen voor wie zich goed voelt. Het is een lange en lastige klim.” Kruijswijk staat voorlopig vierde, achter de Fransman Julian Alaphilippe en de twee Ineos-mannen. ,,Voorlopig schrijf ik nog niemand af. Ook al hebben mannen als Pinot en Fuglsang al tijd verloren. Het zijn nog steeds goede renners die iets kunnen ondernemen.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op de etappe van vandaag van In Het Wiel: