Volledig scherm
Bauke Mollema. © BSR Agency

Mollema en ploegleider De Jongh niet eens over strategie

Een opvallend verschil van inzicht vanochtend tussen Bauke Mollema en Steven de Jongh. De renner is niet van mening om zijn strategie van aanklampen te wijzigen, terwijl zijn ploegleider bij Trek-Segafredo De Jongh juist vindt dat Mollema vandaag tijd moet verliezen.

,,Ze gaan Bauke vandaag niet laten rijden, die staat veel te kort in het klassement‘’, zegt De Jongh voor aanvang van de etappe. ,,Nibali heeft elke dag tijd verloren, Simon Yates heeft elke dag tijd verloren. Dat zijn mannen die vandaag in een ontsnapping gaan zitten. Maar ik denk niet dat ze Bauke veel ruimte gaan geven.‘’ 

Op de vraag of Mollema vandaag dus beter veel tijd kan verliezen, zegt De Jongh: ,,Precies.‘’

Bekijk hieronder de reactie van Steven de Jongh:

Mollema zegt echter voor aanvang van de etappe dat het tijdverlies dat hij heeft opgelopen in onder meer de waaieretappe geen gevolgen heeft voor de tactiek vandaag. ,,Ik denk niet dat onze strategie voor vandaag verandert‘’, stelt hij. ,,Ik ga niet bewust tijd verliezen.’’

Het is niet de eerste keer dat Mollema het niet eens met de ploegleiding over de te volgen strategie. Vorig jaar communiceerde Trek-Segafredo in aanloop naar de Vuelta dat Mollema voor het klassement zou gaan rijden. Mollema wilde daar echter niets van weten, en zei juist in de rol van vrijbuiter naar Spanje af te reizen.

Bekijk hieronder de reactie van Bauke Mollema:

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”