Volledig scherm
© AFP

Stuivertje wisselen aan kop Lezerstour-klassement: nieuwe leider meldt zich

LezerstourDe spanning in de Lezerstour van de Twentsche Courant Tubantia neemt alleen maar verder toe. De laatste paar etappes gaan de beslissing brengen. Marc Lankamp uit Oldenzaal zakt naar de tweede plaats in het algemeen klassement en ziet hoe Matthijs Kolman uit Reutum de leiderstrui overneemt.

 1. Van Aert ziet geen Tourwinnaar in zichzelf: ‘Ik wil me niet omscholen tot ronderenner’
  PREMIUM
  Video & podcast

  Van Aert ziet geen Tourwin­naar in zichzelf: ‘Ik wil me niet omscholen tot ronderen­ner’

  Strade Bianche en Milaan-Sanremo heeft Van Aert gewonnen. Twee etappes in de Tour ook. Komen nog: het WK in Imola, waar hij de titel wil in het tijdrijen én op de weg. Om dan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te winnen. Van Aert verkeert in een zegeroes en de roes is verslavend. Alles kan, zelfs een grote ronde winnen, zeggen ze. ,,Maar dat wil ik niet”, zegt Van Aert tegen verslaggever Marc Ghyselinck.
 2. Podcast | Tweede rustdag: hoe moet Jumbo-Visma de Tour winnen?
  In Het Wiel

  Podcast | Tweede rustdag: hoe moet Jum­bo-Vis­ma de Tour winnen?

  Voorafgaand aan elke etappe van de Tour de France 2020 blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam vooruit op de rit van de dag. Wat staat de renners te wachten, waar valt de beslissing en wat gebeurt er in de top van het klassement? Vandaag een langer gesprek, want het is rustdag in de Tour. Hidde en Thijs bespreken de slotweek. Wat staat het peloton nog te wachten en op welke manier hangt de tijdrit van zaterdag boven de tweestrijd tussen Roglic en Pogacar?