Volledig scherm
Christian Prudhomme samen met latere Tourwinnaar Egan Bernal. © photo: Cor Vos

Tourbaas dankt renners voor hun durf: ‘Buitengewoon en onvergetelijk’

Christian Prudhomme heeft op de slotdag van de Tour de France het wielerpeloton bedankt voor de aanvallende manier van rijden. De Tourbaas sprak van de “mooiste” Tour sinds zijn aantreden in 2007 en noemde de door de Colombiaan Egan Bernal gewonnen editie “buitengewoon en onvergetelijk”.

,,Deze Tour komt overeen met de eerste zes maanden van dit seizoen. We hebben hele mooie koersen gezien en een mooie Tour omdat we de coureurs hebben zien aanvallen. In de Tour met Julian Alaphilippe, Thibaut Pinot en Egan Bernal, die van ver ging. En in het voorjaar bijvoorbeeld met Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ik hoop dat hiermee een nieuwe manier van koersen is ingezet, vol aanvalslust en durf”, zei Prudhomme die, gevraagd naar het routeschema van volgend jaar, niet veel losliet. ,,Maar dit jaar zijn we meer dan ooit de hoogte ingegaan vanwege het honderdjarig bestaan van de Tour. Dat zal volgend jaar ietsje minder het geval zijn.”

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’