Volledig scherm
© BSR Agency

Van Baarle verlengt bij Ineos

Dylan van Baarle (27) staat op het punt zijn contract te verlengen bij Ineos. De Nederlander rijdt dit jaar voor het eerst de Tour de France voor de Britse miljoenenploeg en heeft een akkoord bereikt om voor drie jaar bij te tekenen.

Door Daan Hakkenberg en Thijs Zonneveld

Van Baarle kwam anderhalf jaar geleden over van de Cannondale-ploeg, waar hij vijf jaar voor reed. Bij de Amerikaanse ploeg beleefde hij zijn definitieve doorbraak als klassiekerrenner met een vierde plek in de Ronde van Vlaanderen van 2017. In datzelfde jaar stond hij kopman Rigoberto Uran bij in de Tour. De Colombiaan werd tweede achter Chris Froome.

Voor Ineos is Van Baarle een van de kopmannen in de Vlaamse klassiekers. Vorig seizoen werd hij Nederlands kampioen tijdrijden. Dit jaar won hij de Herald Sun Tour en de slotetappe in Critérium du Dauphiné, nadat kopman Chris Froome eerder zwaar geblesseerd was uitgevallen.

Voor Ineos is Van Baarle bezig aan zijn vierde Tour, alle voorgaande drie keer haalde hij Parijs. Een jaar geleden viel hij op het laatste moment af voor de Tour-selectie. Dit jaar staat hij kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal bij.