Volledig scherm
Bauke Mollema balt zijn vuisten en laat ook Harrie Morssinkhof uit Overdinkel juichen. © Photo News

Vertrouwen in Mollema loont voor Harrie uit Overdinkel

LezerstourENSCHEDE - De zondag van de eerste Nederlandse etappewinnaar in de Tour de France van 2017 is voor Harrie Morssinkhof uit Overdinkel nog een stukje mooier geworden. Hij gaat met de dagzege in de Lezerstour aan de haal. 

Morssinkhof behaalde 284 punten en dankt die zege onder meer aan zijn vertrouwen in Bauke Mollema. De ritwinnaar is niet een veel gekozen renner in de Lezerstour, maar de inwoner van Overdinkel heeft getuige zijn selectie het volste vertrouwen in hem. Met ook nog Diego Ulissi (2e), Primoz Roglic (4e) en Warren Barguil (5e) in zijn equipe liet Morssinkhof de concurrentie achter zich. Die bestond voornamelijk uit Andre Rutering uit Almelo (280 punten) en Martijn Verver uit Wierden (275) punten.

Wisseling van de wacht

Aan kop is het stuivertje wisselen tussen Martijn Meulenkamp uit Neede en Judith Jonker uit Langeveen. Laatstgenoemde behaalde zondag meer punten en nam de koppositie over van de Needenaar, die op zijn beurt zaterdag juist de koppositie had heroverd op de Langeveense.  De twee hebben ten opzichte van elkaar maar één andere renner: Meulenkamp koos na het uitvallen van Alejandro Valverde voor Pierre Latour, omdat hij verwachtte dat die hoge ogen zou gooien in het klassement voor de witte trui. Hij overweeg nog even om voor Louis Meintjes te kiezen, maar vindt dat een minder aantrekkelijke renner dan Latour omdat de Zuid-Afrikaan in zijn ogen in de bergen vooral aanklampt in plaats van aanvalt. 

Laat Jonker nou net Meintjes in haar team hebben. De Langeveense behaalde tot dusverre 4.304 punten, Meulenkamp 4.298. De nummer drie is Robert Bruining uit Enschede met een score van 4.266.

Hoe heb jij vandaag gescoord in de Lezerstour? Bekijk het hier!