Volledig scherm
Dagwinnaar Clasien Hegeman-Valk had de gehele top 5 van de daguitslag - met ritwinnaar Daniel Martin voorop - en was zo de meest succesvolle deelnemer in de zesde etappe. © photo: Cor Vos

Winkelhorst heerst nu alleen in Lezerstour

Lezerstour Tour de FranceENSCHEDE - Deelde René Winkelhorst woensdag nog de koppositie met de nu naar de vijfde plek teruggevallen Kim Siebum, nu gaat de inwoner van Neede met 1604 punten alleen aan de leiding in het spel. Winkelhorst gaat Jasper Eggink uit Rijssen (1597 punten) en Nina Damhuis uit Losser (1596) vooraf.

Toch was de klassementsleider geen grootverdiener in de zesde etappe. Sterker nog: hij bleef ver van de beste honderd scorenden verwijderd op de Mûr de Bretagne. Winkelhorst leunde zwaar op gele truidrager Greg van Avermaet, Julian Alaphilipoe en Geraint Thomas om deze dag te doorstaan. Maar deed wel beter dan zijn directe concurrenten en neemt daarom wat afstand van Siebum en Co.

Tijd voor de sprinters

De komende dagen zal de balans weer meer doorslaan naar de ploegen met  snelle mannen van het kaliber Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen en Marcel Kittel. Maar die heeft de nummer één van de tussenstand ook in zijn team, zij het niet in dezelfde getale als andere spelers. Hij zal dan ook met spanning uitkijken naar de rit van vrijdag om te zien of de leiding nog een dag behouden kan blijven.

Dagklassement

Clasien Hegeman-Valk deed in de zesde etappe de beste zaken, maar de deelneemster uit Hellendoorn voorspelde dan ook de gehele top 5 van deze rit met Daniel Martin, Pierre Latour, Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe en Rafal Majka. Nog krasser: slechts drie renners uit haar team scoorden geen punten vandaag en daarbij waren dan ook nog eens de onfortuinlijke Romain Bardet en Tom Dumoulin, die in de aanloop naar de slotklim met materiaalpech af te rekenen kregen. Het zorgde voor een puntentotaal van 343 punten. Milan Lammerink uit Reutum volgde met 335 punten, Jos Rijpers uit Nijverdal was derde met 330 punten.

Waar sta jij in het klassement van de Lezerstour? Bekijk het hier.