Volledig scherm
PREMIUM
Gerrit Aarninkhof en Paul Nijmeijer bij de pastorie waar het Ontmoetingshuis zal komen. In de tuin worden twaalf zorgappartementen gebouwd. © Reinier van Willigen

Deurningen realiseert het zorghuis bij de pastorie gewoon zelf

DEURNINGEN - In Deurningen vindt een kleine revolutie plaats. Als het geld ‘geregeld’ is, staat over een paar jaar een zorghuis in de tuin van de pastorie, de pastorie waarvan de begane grond is omgetoverd tot ontmoetingshuis. In 2030 woont Henk Oude Krimphuis in een van de twaalf appartementen. Met dank aan de doe-het-zelf-burgers.

Van krimp naar kans
Een serie verhalen over wat een dalend inwonertal en vergrijzing met de regio Noordoost-Twente doen, maar vooral ook: wat de oplossingen kunnen zijn.

Soms is Henk Oude Krimphuis een beetje verdrietig. Dan staart hij wat voor zich uit in zijn appartement in Zorghuis Deurningen. Hoe anders had hij zich de toekomst voorgesteld. Als hij tachtig zou zijn, zou hij nog dagelijks de tuin doen van het vrijstaande huis waarin hij zo lang met Anneke woonde.

En eens per week – op dinsdag - de kleine Lotte van vier van school halen, als zijn zoon en schoondochter aan het werk zijn. Een praatje op het schoolplein, dan gezellig samen naar huis voor een boterham met pindakaas.

Oldenzaal e.o.

Poll

Recreatiezwemmers in Dorper Esch komen er bekaaid af

  • Onbegrijpelijk, en dat na de dure verbouwing (61%)
  • Eerst maar afwachten, het bad is nog niet eens klaar (20%)
  • Ik blijf wel zwemmen in Nordhorn (20%)
1232 stemmen