Volledig scherm
PREMIUM
De familie Oude Krimphuis staat model voor de serie ‘Van krimp naar Kans’ © Roy Vogelzang

Familie Oude Krimphuis staat model voor krimp in Noordoost-Twente

OLDENZAAL - Het jaar is 2030. Alle zeven leden van de familie Oude Krimphuis wonen in dezelfde nieuwbouwwijk, waar ze steeds meer te maken krijgen met de effecten van de krimp in Noordoost-Twente. Aan de hand van thema’s die passen bij hun levensfase, laat deze krant in een reeks verhalen zien waar elk van hen mee te maken krijgt.

Van krimp naar kans
Een serie verhalen over wat een dalend inwonertal en vergrijzing met de regio Noordoost-Twente doen, maar vooral ook: wat de oplossingen kunnen zijn.

De (fictieve) familie Oude Krimphuis staat in 2030 symbool voor veel gezinnen in deze regio. Jos (50) en Ellen (45) Oude Krimphuis wonen met hun kinderen Leonie (20), Tim (16) en nakomertje Lotte (4) in een vrijstaande woning.

Om de hoek wonen Jos’ ouders, opa Henk (80) en oma Anneke (76), in een huurwoning van de corporatie. In alle opzichten gaat het de Oude Krimphuisjes voor de wind. Pa Jos heeft net een mooie bonus gekregen van zijn baas, omdat hij al 25 jaar werkzaam is als manager bij een grote zorginstelling.

Oldenzaal e.o.