Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers uit de verschillende geloofsgemeenschappen van de Plechelmusparochie uit Rossum, Weerselo, Deurningen en Saasveld. V.l.n.r.: Anny Masselink, Henk Hofhuis, Henk Eertman, Henk Mulder en Marcel Meijer. © Robin Hilberink

Kerkgebouwen in Noordoost-Twente: ‘We moeten creatief zijn’

ROSSUM - Keiharde garanties kan niemand haar geven. Maar het lijkt erop dat Anneke Oude Krimphuis opgelucht adem kan halen. Haar grote schrikbeeld, verkoop van haar zo vertrouwde dorpskerk, lijkt voorlopig niet bewaarheid te worden. Hopen én denken Anny Masselink (Rossum), Henk Hofhuis (Saasveld), Henk Mulder (Deurningen), Henk Eertman (Ootmarsum) en Marcel Meijer (Denekamp).

Van krimp naar kans
Een serie verhalen over wat een dalend inwonertal en vergrijzing met de regio Noordoost-Twente doen, maar vooral ook: wat de oplossingen kunnen zijn.

Alle minder rooskleurige prognoses over de  toekomst voor de kerkgebouwen in Noordoost-Twente ten spijt, is dit vijftal redelijk optimistisch gestemd over de toekomst. In 2030, zo is hun verwachting, zijn de Plechelmuskerken in Rossum, Deurningen en Saasveld nog gewoon geopend.

Net als de Simon en Judaskerk in Ootmarsum en de Nicolaaskerk in Denekamp. Een belangrijke kanttekening willen ze daarbij wel plaatsen: niet uit te sluiten valt dat tegen die tijd een aantal kerken aan de eredienst is onttrokken.

Oldenzaal e.o.