Kleine school 'n Baoken in Agelo vreest niet voor sluiting

VideoAGELO - Basisschool ’n Baoken in Agelo heeft het minst aantal leerlingen van alle basisscholen in Noordoost-Twente. Hoewel de krimp ook daar toeslaat denken directeur George in het Veld en adjunct-directeur Francy Wilthuis dat de school over tien jaar nog steeds bestaansrecht heeft.

Van krimp naar kans
Een serie verhalen over wat een dalend inwonertal en vergrijzing met de regio Noordoost-Twente doen, maar vooral ook: wat de oplossingen kunnen zijn.

'n Baoken telt nu 37 leerlingen en daarmee is de school hekkensluiter als het gaat om leerlingenaantallen op basisscholen in de regio. Met het gegeven in het achterhoofd dat de bevolkingskrimp de komende jaren toeneemt, rijst de vraag hoe een kleine school als 'n Baoken de komende jaren overeind denkt te blijven.

In het Veld moet eerlijk bekennen dat hij zich nu nog niet veel zorgen maakt om de toekomst van de school in Agelo. ’n Baoken is onderdeel van stichting KONOT (Katholiek Onderwijs Noord Oost Twente) dat het onderwijs verzorgt op 22 scholen in de regio.

Oldenzaal e.o.