Het Gemeentehuis van Losser
Volledig scherm
PREMIUM
Het Gemeentehuis van Losser © Lars Smook

Losserse raad wil in gesprek met jongeren over hun toekomst

LOSSER - Wat is ervoor nodig om jongeren in Losser te houden? Dat is de vraag waarover Losserse jongeren zich gaan buigen tijdens een brainstormsessie, die de werkgroep bestuurlijke vernieuwing van de gemeente Losser organiseert.

Van krimp naar kans
Een serie verhalen over wat een dalend inwonertal en vergrijzing met de regio Noordoost-Twente doen, maar vooral ook: wat de oplossingen kunnen zijn.

Het is een vraagstuk waarop het eenduidige antwoord nog niet is gevonden: hoe betrek je jongeren bij politiek? “Ze komen in elk geval niet naar een raadsvergadering in ‘t Lossers Hoes”, merkt raadslid Lies ter Haar (Burgerforum) en tevens lid van de werkgroep bestuurlijke vernieuwing op. En als de jongeren niet naar de raad toe komen, dan moet de raad zelf naar de jongeren toe.

Onder dat motto organiseert de werkgroep, dat bestaat uit Losserse gemeenteraadsleden, een brainstormsessie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit de gemeente Losser, die eind mei of begin juni zal plaatsvinden. Masterstudent Bestuurskunde Rick Buursink is ingeschakeld om de sessie, die wordt gehouden in het DesignLab van de Universiteit Twente, vorm te geven.

Oldenzaal e.o.