Lotte en Boyd zoeken al maanden naar nieuwe woning in Losser

videoLOSSER - De vergrijzing van de bevolking in Noordoost-Twente is een feit. Het brengt gemeentes in een spagaat. Want wat doe je als gemeente op het gebied van woningbouw? Houd je het aanbod bewust klein om leegstand te voorkomen, of bouw je juist om jongeren te behouden?

Van krimp naar kans
Een serie verhalen over wat een dalend inwonertal en vergrijzing met de regio Noordoost-Twente doen, maar vooral ook: wat de oplossingen kunnen zijn.

De vraag naar starterswoningen op de Losserse woningmarkt is er anno 2019. Uit recente cijfers van Funda blijkt dat er in de afgelopen vier maanden zo’n 218 serieuze zoekers zijn geweest die zochten naar woningen tussen de één en twee ton in het dorp Losser. 

Eén van hen is de 24-jarige Myrthe Nijman. Zij is samen met haar vriend Wouter Neven ruim een half jaar op zoek naar een woning in Losser. Maar zo makkelijk is het nog niet, merken ze. „We reageren vaak meteen, maar dan blijkt de woning al verkocht te zijn. Je moet er heel snel bij zijn. Soms is het zelfs zo dat een woning niet eens te koop staat, maar al via via is verkocht.”

Oldenzaal e.o.