Achterhoekse band brengt ode aan ouderwetse boerenkroeg met dialectcover ‘The Lion Sleeps Tonight’

VideoDe Achterhoekse band The Wild East heeft een nieuw nummer uitgebracht. ‘Nog Ene Dan’ is een cover op het bekende ‘The Lion Sleeps Tonight’, maar dan in dialect. Van de Afrikaanse jungle naar het Oost-Nederlandse platteland, aldus de leden van de driekoppige band. 

De tekst van het nummer is geschreven door gitarist Robin Steentjes. ‘Nog Ene Dan’ is volgens hem een nummer over ouderwetse boerenkroegen, die zich vaak halverwege twee plaatsen bevonden en die daarom vaak een naam als ‘Café Halfweg’ kregen. 

Boerenkroegen met uitsterven bedreigd 

In de bijbehorende clip van ‘Nog Ene Dan’ is een aantal van deze kroegen te zien, zoals Café de Tol in Hummelo, het stamcafé van de band Normaal. Deze café’s worden tegenwoordig met uitsterven bedreigd, zeggen de bandleden. Daarom willen de drie muzikanten met ‘Nog Ene Dan’ een ode brengen aan de ouderwetse boerenkroegen.

De reacties op de clip hebben de bandleden zeer verrast, zeggen ze. Binnen twee weken is het nummer al meer dan honderd keer gedeeld en ruim 37.000 keer bekeken. The Wild East bestaat naast gitarist Robin Steentjes uit zanger en gitarist Leonard Nollen en drummer Dennis Verbeek.  

Volledig scherm
The Wild East © Arno Wolsink